Vandaag vindt de 556ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Essentakziekte

Vanavond wordt er in Zaal Hout gesproken over de kaalslag van bossen in Almere. Op dit moment bevinden zich in veel gebieden essen die de ziekte essentaksterfte hebben, waardoor de gemeente eerder het besluit nam om deze zieke bomen te kappen. “Overal in de stad zien we kale omgevingen ontstaan die voorheen groen waren”, aldus raadsleden van de SP, PVV en GroenLinks. De partijen en bewoners vragen zich af of het een noodzaak is om alle bomen die de essentaksterfte hebben te kappen.

Afvaldumping

Vorige week heeft een eerste bespreking plaatsgevonden over het onderwerp afvaldumping in de wijken. Vandaag vindt het vervolg plaats.

Vis à Vis

Er wordt gekeken naar een permanente oplossing voor de locatie van Theatergezelschap Vis à Vis.

Vanavond wordt erover gesproken in de Raadszaal.

Andere onderwerpen

Uiteraard worden er vanavond meer onderwerpen besproken. Het gaat vanavond onder andere over het werven van pleeggezinnen en de kwaliteit van het onderwijs.

Comments are closed.