Voor het eerst dit jaar organiseert het Nationaal MS Fonds op zondag 23 juni in Almere onder de naam MS Motion een sponsorloop. De opbrengst is bestemd voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het evenement start en finisht op de evenemententerrein Buitencentrum Almeerderhout.

MS Motion

MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement dat dit jaar in vijf plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. Voor het eerst organiseert het Nationaal MS Fonds het (hard)loopevenement in Almere. In de aanloop naar de MS Motion zamelen teams uit Almere en omgeving zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. Meer geld voor onderzoek blijft nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose.

Een belevenis

Deelnemers van MS Motion Almere starten én finishen op de evenemententerrein Buitencentrum Almeerderhout. De routes lopen dwars door het Almeerderhout, de ideale locatie voor een dag uit met het gezin! Met de wandelaars lopen natuurgidsen mee, die meer vertellen over de natuur waar de route doorheen loopt. Daarnaast zijn er op het evenemententerrein diverse kinderactiviteiten, waaronder een voetbalspel, een springkussen en een rad van fortuin. DJ Maurice is van de partij en zorgt dat de sfeer er goed in zit en er zijn hapjes en drankjes te verkrijgen bij de foodtrucks op het evenemententerrein.

Het programma

10:00 – Evenementenlocatie open
11:00 – Start 10 kilometer wandelen
12:00 – Start 5 km wandelen
12:30 – Start 10 kilometer hardlopen
13:00 – Start 5 km hardlopen
14:00 – Uitreiking cheque
15:30 – Einde evenement

Sponsoren of meelopen

Wie MS Motion Almere tot een succes wil maken, kan meelopen met de sponsorloop of een geldelijke bijdrage leveren aan de deelnemende teams. Aanmelden om mee te wandelen of hardlopen (5 of 10 km) kan via www.msmotion.nl. Deelname kost 20 euro. Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen 10 euro inschrijfgeld. Onder de deelnemers verloten wij 16 entreekaarten voor Almere Jungle Dierenpark. Schrijf je dus snel in en maak kans!

Foto

Bron: Aangeleverd.

Bron

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Comments are closed.