66

Campagne tegen straatintimidatie; gemeente lanceert nieuwe app

“De ene persoon heeft het wel eens meegemaakt, de ander helemaal niet: straatintimidatie. Om nog beter inzicht te krijgen waar wat speelt in Almere, lanceren we de bewustwordingscampagne SSSTOP met daarbij de Veilig buurten-app”, zo laat de gemeente weten. “Met deze app kunnen inwoners makkelijk en anoniem straatintimidatie melden”.

Safe streets

In november tekende burgemeester Franc Weerwind de intentieverklaring ‘Safe Streets’ van UN Women “Hiermee spreekt de gemeente de intentie uit om van Almere een Safe Streets gemeente te maken”, aldus een woordvoerder. “In een Safe Streets gemeente worden problemen rond seksuele en andere vormen van intimidatie van vrouwen, meisjes, LHBTI en mensen met een beperking aangepakt”.

Aanpak

Inwoners die straatintimidatie hebben meegemaakt worden opgeroepen om zich (anoniem) te melden. Dan kan via www.SSSTOP.nl of via de Veilige buurt app (te downloaden via de App Store of Google Play Store). Met deze melding gaat de gemeente aan de slag: moet er meer toezicht komen op bepaalde plekken, moeten er aanpassingen gemaakt worden in de openbare ruimte? Kortom; melden loont.

Dit vind je misschien ook interessant