Vandaag in de 1Almere Zomerstream: Het nieuwe stadspark bij de Stadhuispromenade. In november berichtte we er al over: er komt een nieuw stadspark. Leuk voor de bezoekers van het stadshart, maar minder leuk voor de eigenaren van marktkraampjes. Iedere woensdag en zaterdag wordt er namelijk markt gehouden op de plek waar het toekomstige stadspark moet komen. Het is onduidelijk wat er met een deel van de markt gebeurt.

Ideeën

Er is nog weinig nieuws te melden over het stadspark. Wel is het duidelijk dat er inmiddels 226 ideeën zijn ingestuurd van mensen die meedenken over het ontwerp. De ideeën zijn te bekijken via een speciale website.

Stadhuispromenade

De Stadhuispromenade is het gebied tussen het Stadhuis en De Nieuwe Bibliotheek. Twee keer per week staat de markt er, maar verder gebeurt er weinig. “Dit gaat veranderen”, volgens Almere Centrum. “In de komende jaren wordt de stenige vlakte omgetoverd tot een nieuw stadspark voor alle Almeerders en bezoekers van Almere Centrum”.

Zomerstream

Bekijk meer reportages in de 1Almere Zomerstream.

Comments are closed.