Voor veel Almeerders zijn de dumpingen en bijplaatsingen van afval een doorn in het oog. De gemeente Almere denkt nu een oplossing gevonden te hebben: de gemeente overweegt om containertuintjes aan te leggen om afvaldumpingen bij inzameldepots tegen te gaan. “Bloemen en planten moeten voorkomen dat mensen er afval plaatsen”, aldus de gemeente.

Goed idee?

Wat vind jij van het plan van de gemeente? Stem hieronder op de stelling en laat een reactie achter onderaan deze pagina.

[democracy id=”3″]

Noodzakelijk

Wethouder Jan Hoek (GroenLinks) kwam tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag met het idee. “Je kunt giechelig doen over dit plan, maar elders in Nederland lijkt het te werken. Dus dan is er geen reden om er over te giechelen.” Een extern bureau gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden.

Betere leefomgeving

“In een schone omgeving is het prettiger wonen en werken”, aldus de gemeente. “Afvaldumpingen kunnen gevaarlijk zijn voor bijvoorbeeld spelende kinderen en huisdieren. Daarnaast veroorzaken afvaldumpingen ongedierte en geven we veel extra geld uit om het op te ruimen”.

Comments are closed.