Danny van Kolck was stomverbaasd nadat hij een brief ontving van de gemeente. In de brief nodigt de gemeente omwonenden van bedrijventerrein De Paal uit voor een informatie-avond. Het bedrijventerrein wordt niet meer gebruikt en zal worden omgebouwd naar woonbestemming. “Ik viel echt van mijn stoel toen ik dat las”, aldus Van Kolck. “Ik zal uitleggen waarom.”

Woonzorgcentrum

“Twee jaar terug zijn wij bezig geweest om een zorg instelling te starten voor mensen met een verstandelijke beperking. We werden met vlag en wimpel ontvangen door de ambtenaren”, zo vertelt Van Kolck op de Facebookpagina van 1Almere. “Onze enige vraag was, kunnen we een woning regelen voor tien bewoners. We vroegen geen geld voor de exploitatie. Plannen waren klaar, begroting was rond. En er was en is nog steeds een grote behoefte.

En toen viel de deur dicht want we gingen van afdeling naar afdeling. Ik heb overal aan de bel getrokken, enkele toenmalige raadsleden hebben zich volledig in gespannen, maar het heeft niets opgeleverd. Ook de Paal is ter spraken gekomen bij de gemeente, het stond al jaren leeg en zou uitermate geschikt zijn voor een woonvorm; deze mensen, midden in de samenleving. Maar het was niet mogelijk om een woonbestemming op een bedrijventerrein te krijgen”.

Tot deze week, want Danny van Kolck las in de brief dat de gemeente op zoek is naar ideeën van inwoners voor de nieuwe woonplek. De gemeente organiseert daarvoor een informatie-avond.

Informatie-avond

De informatie-avond vindt vanavond plaats om 19.30 uur aan De Paal 14 in Almere Haven. “Ik ga er heen op vanavond, en ik hoop dat alle mensen die een goede opvang zoeken voor hun naaste met een verstandelijke beperking, jeugd en ouderen er ook zijn. Ik mag toch hopen dat het gebouw te klein is”, aldus Van Kolck.

Grote verbazing

Danny van Kolck heeft vele vragen aan de gemeente: “Wat mij nog het meest verbaast is of deze ambtenaren geen bureaulade hebben, waar plannen van burgers in liggen. Die je zo kan pakken en uitwerken. Ook zal ik vragen of er nog wel creatieve mensen werken die zelf mooie plannen hebben, en die dan voor leggen”.

Foto

Bron: Google Maps.

Comments are closed.