Zondagmiddag vond de negende editie van het WK Flevoland plaats op het Rie Mastenbroek Sportpark in Almere.

WK Flevoland

WK Flevoland is een multicultureel voetbalevenement in de stad. Verschillende landenteams strijden tegen elkaar om de prijs te veroveren. Deelnemers uit heel Nederland konden zich inschrijven en konden kiezen voor welk land zij streden.

Multicultureel

Voorzitter Glen Leeuwin van Stichting Multi Culturele Organisatie Almere (SMOA) vindt het erg belangrijk dat dit voetbalevenement wordt gehouden door middel van landenteams. “In de gemeente Almere komt gelukkig langzaam maar zeker beweging in integratiebeleid. SMOA ziet het integratiebeleid niet als probleem, maar als belangrijk onderwerp waar we open en sociaal mee omgaan”, aldus Leeuwin via de website van SMOA.

Winnaar

Het winnende team krijgt 750 euro. Volgend jaar is het 10-jarig jubileum en dan hoopt de organisatie zich in te zetten voor vrouwenteams.

Comments are closed.