Afgelopen weekend werd op verschillende plekken in Nederland de Dag van de Architectuur georganiseerd. In Almere werd de aftrap gegeven in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). In de Grote Zaal vond een openingsspektakel plaats.

Dag voor de Architectuur

“De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling”, aldus de organisatie van DVDA. “Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Veel dorpen en steden stellen bijzondere gebouwen open en bieden een programma lezingen, debatten, tentoonstellingen, films en excursies”.

In Almere werd er het hele weekend aandacht besteed aan architectuur.

Opening

De openingsspeech werd gedaan door Odette Breijinck. Zij is onder andere initiatiefneemster van Stad van Lego. “Breijinck kondige vier jonge Almeerders aan die met verf fysiek aan de slag gingen; digitaal gingen twee Fransen aan de slag, gedurende hun optreden. Zij wilden door middel van hun akoestische, elektronische muziek, samen met filmbeelden en video, hun bewondering voor het gebouw van de Kunstlinie kenbaar maken met een ‘KAF- Concierto'”, vertelt Greta Verduin.

Comments are closed.