Benieuwd naar het nieuws uit de afgelopen week? Bekijk hieronder een selectie van de meest belangrijke artikelen uit jouw buurt.

WhatsApp

Een 22-jarige Almeerder is aangehouden wegens fraude via WhatsApp, heling, witwassen, identiteitsfraude en computervredebreuk. Dat meldde de politie maandag.

Prijs

Studenten van Aeres Hogeschool Almere zijn opnieuw in de prijzen gevallen. Dat meldt de hogeschool op internet. De studenten zijn prijswinnaar in maar liefst twee challenges.

Deze maand: veel wegwerkzaamheden

In juni gaat een deel van de A6 bij Almere richting Amsterdam drie weekenden dicht. Dat meldde Rijkswaterstaat deze week. Het gaat om de weekenden 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli 2019.

Vissers welkom

De Urker Vissers krijgen toch een prominente plek op het Floriadeterrein. Dat heeft de gemeente Almere laten weten. De Partij voor de Dieren protesteerde, omdat de partij vindt dat de visserij één van de meest dieronvriendelijke sectoren binnen de voedselvoorziening is.

Examens

Geslaagd of gezakt? Dat was de vraag voor veel scholieren afgelopen week. Het was woensdag een spannende dag voor ruim 217.000 scholieren in Nederland. Ook scholieren in Almere wachtte in spanning af op de uitslag van het eindexamen.

Stille tocht

Woensdagavond hebben ongeveer 240 mensen meegelopen in de stille tocht voor Patrick Erkamps. Erkamps kwam op zondag 26 mei om het leven na een zware mishandeling met een honkbalknuppel aan de Markerkant 11. Vrienden van hem organiseerden de tocht.

Bezorgdheid over Almeers onderwijs

Donderdagavond sprak de gemeenteraad over de staat van het onderwijs in Almere. D66 en de PVV maken zich grote zorgen. Volgens de Onderwijsinspectie is het aantal zwakke scholen in Almere namelijk gestegen. Almere heeft drie zeer zwakke scholen en zeven onvoldoende scholen. De partijen vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. De PVV vindt het vooral zorgelijk dat wethouder Marjan Haak-Griffioen niets doet.

Waarnemend wethouder Marjan Haak-Griffioen (onderwijs) heeft geen idee hoe het komt dat er een toename is van het aantal zwakke scholen in Almere. Dat heeft de wethouder laten weten tijdens de politieke markt.

Wethouder Ypma blijft in Woerden

Wethouder Loes Ypma (PvdA) verhuist niet naar Almere. Daarmee verbreekt zij de belofte die zij een jaar eerder deed. De wethouder woont op dit moment met haar gezin in Woerden. Het plan was om naast haar woning in Woerden een appartement in Almere te huren waar zij zo nu en dan zou verblijven. Op dat plan komt Ypma nu terug vanwege de balans tussen haar werk en gezinsleven.

Foto: Almere Poort.
Bron: Nulzesendertig

Comments are closed.