Wethouder Ypma verhuist niet naar Almere

Wethouder Loes Ypma (PvdA) verhuist niet naar Almere. Daarmee verbreekt zij de belofte die zij een jaar eerder deed. De wethouder woont op dit moment met haar gezin in Woerden. Het plan was om naast haar woning in Woerden een appartement in Almere te huren waar zij zo nu en dan zou verblijven. Op dat plan komt Ypma nu terug vanwege de balans tussen haar werk en gezinsleven.

Aandacht

Wethouder Loes Ypma vindt aandacht voor haar kinderen belangrijk. Dat kan volgens haar bijvoorbeeld door ‘s ochtends gezamenlijk te ontbijten. “Dat kan ik niet als ik in Almere slaap”, aldus de wethouder tijdens de politieke markt.

Excuses

Wethouder Ypma bood de gemeenteraad donderdagavond excuses aan voor haar persoonlijke afweging en het feit dat zij slapen in een tweede woning in Almere niet kan waarmaken. “Ik weiger vanuit mijn principes om een woning te huren en voor de bühne te doen alsof, terwijl ik daar in werkelijkheid nooit ben.”

Foto

Wethouder Loes Ypma tijdens de Floriade Fotowedstrijd. Bron: Gemeente Almere.

10 Reacties op “Wethouder Ypma verhuist niet naar Almere”

 1. Jan vos

  De wethouder ontslaan zij heeft niks meer te zoeken in Almere zij mag hier komen als toerist en dan moet zij toeristenbelasting betalen

  • Chanel

   Ook als je niet in Almere woont kun je prima je werk doen.Het word zo gepromoot om samen met je kinderen te ontbijten, en ze doet er goed aan haar kinderen op de eerste plek te zetten.Als je gelukkig bent kun je ook goed werk verzetten.

 2. Walter

  Fijn dat ze een keuze heeft…. Ik schoonmaker in Almere stad woon noodgedwongen op zolder bij zus in senioren woning… Heb maar 8 jaar geduld… 53 en 65 jaar jong…. Knap he….. Nee, geen bewuste keuze…

 3. Rosina

  Als je wethouder in Almere wilt zijn dan woon je ook in Almere. Dat is de keuze die je maakt. Zowel voor mannen als vrouwen. Als je gezin jouw carrière ook belangrijk vindt dan verhuizen ze gewoon mee. En geen ontslag nemen en op wachtgeld gaan zitten want dan kost het de burger nog veel meer. Maak een keuze! Niet verhuizen dan ook niet in Almere werken als wethouder.

 4. Lindenn

  Deze dame ramt ook de floriade door de strot. En als dit een debacle wordt zit zij lekker in woerden te onbijten met de kids.
  Advies: PVDA EN VVD ga daar nooit mee in zee.

 5. H.L.van Dijk

  Als iedereen zou wonen waar ie werkt, zou het fileprobleem opgelost zijn.
  Maar dat is een illusie met steeds die wisselingen van werkgever.
  En de wethouder weet wel de juiste prioriteiten te stellen: eerst het gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *