Waarnemend wethouder Marjan Haak-Griffioen (onderwijs) heeft geen idee hoe het komt dat er een toename is van het aantal zwakke scholen in Almere. Dat heeft de wethouder laten weten tijdens de politieke markt.

Drie zeer zwakke scholen

In Zaal Stad werd er gisteravond gesproken over de staat van het onderwijs in Almere. D66 en de PVV maken zich grote zorgen. Volgens de Onderwijsinspectie is het aantal zwakke scholen in Almere namelijk gestegen. Almere heeft drie zeer zwakke scholen en zeven onvoldoende scholen. De partijen vinden dit een zorgelijke ontwikkeling. De PVV vindt het vooral zorgelijk dat wethouder Marjan Haak-Griffioen niets doet.

Geen verklaring

Wethouder Marjan Haak-Griffioen zegt geen verklaring te hebben voor de afname van kwaliteit in het Almeerse onderwijs. Volgens de wethouder loopt er een onderzoek naar de huidige situatie. Naar verwachting wordt het onderzoek komend najaar afgerond.

Comments are closed.