Terugblik: Daan Roosegaarde vertelt over het Space Waste Lab

Vandaag het tweede deel van de terugblik op het Space Waste Lab in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Een kunstproject van kunstenaar Daan Roosegaarde. Je ziet vandaag deel 2 van de reportage over de première van het Space Waste Lab. Vandaag een interview met Daan Roosegaarde.

Space Waste Lab

Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space junk; afgebroken stukjes van een satelliet of een raket.

”Het Space Waste Lab van Daan Roosegaarde was een levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts zoals ESA, NASA, studenten en bezoekers. Het Living Lab liet het publiek niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit.”, zo vertelde Roosegaarde. ”We moeten op een betere manier naar de ruimte kijken. Wat is ruimteafval, hoe kunnen we het opruimen en wat kunnen we ermee? Space Waste is de smog van ons universum.”

Space Waste Lab was te zien vanaf 5 oktober tot en met 19 januari in Kunstlinie Almere Flevoland.

Zomerstream

De reportages over het Space Waste Lab worden toegevoegd aan de Zomerstream. Bekijk hieronder de 1Almere Zomerstream tot nu toe.

Vanwege de zomerstop zendt 1Almere deze zomer ‘het beste van 1Almere Actueel’ uit. Je kunt kijken en luisteren naar reportages en interviews uit de afgelopen maanden en je ziet het nieuws van dit moment uit jouw buurt. Vanaf september zie en hoor je weer gloednieuwe afleveringen.