De Zweedse tragikomedie ‘De nacht, de moeder van de dag’ gaat 21 juni in première. Dat meldt Theatergroep Suburbia. De zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is vanaf nu nog te zien tot en met 21 juli en van woensdag tot en met zondag, op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.

Tragikomedie

De tragikomedie ‘De nacht, de moeder van de dag’ is een indringend familiedrama gedrenkt in inktzwarte humor van één van de grootste Zweedse toneelschrijvers, Lars Norén. Centraal motto in het leven en werk van Norén is: ‘Je moet je leven veranderen’. In ‘De nacht, de moeder van de dag’ staan alle familieleden ook aan de vooravond van onomkeerbare veranderingen in hun levens.

Zweedse keuken

De jaarlijkse zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is een compleet avondje uit op het idyllische Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. ”We koken een heerlijk driegangendiner voor je, geïnspireerd op de Zweedse keuken, met zoveel mogelijk biologische producten. Het vlees komt rechtstreeks van de Stadsboerderij maar natuurlijk kan men ook een vegetarisch menu kiezen. Op zondagen is voorafgaand aan de matinee een Zweedse picknickmand te bestellen; de Svensk Söndags picnic”.

Op donderdag kan je met Staatsbosbeheer een wandeling maken over het landgoed. Op woensdag geeft toneelschrijver Yvo Nafzger een inleiding over het romaneske leven van Lars Norén en de autobiografische inspiratiebron van het toneelstuk.

Diverse acteurs

De moderne klassieker van schrijver Lars Norén wordt gespeeld door acteurs Minne Koole, Jord Knotter, Marie-Christine de Both en Wouter Van Lierde. De regie is in handen van Albert Lubbers.

Meer info

Meer informatie is te vinden op de website van Theatergroep Suburbia.

Foto

De Nacht de Moeder van de Dag – trailer – Bart Grietens. Bron: Perspagina Theatergroep Suburbia.

Comments are closed.