Dinsdagmiddag 11 juni 2019 werd een 13-jarige jongen rond 14.40 uur beroofd van zijn koptelefoon. De daders zijn twee jongens. Het incident vond plaats op de Amelisweerdbrug in Almere. Diezelfde dag vond er ook een andere straatroof plaats. Daarbij werd een 20-jarige man uit Almere op de weg langs de Havenzicht door twee mannen beroofd van zijn telefoon De politie is op zoek naar getuigen.

Koptelefoon

De koptelefoon van het eerste slachtoffer werd door de twee jongens van zijn hoofd getrokken.

Eén van de daders is ongeveer 14 jaar oud, 1.60m lang, licht getint en hij heeft een rode vlek in zijn nek. Op het moment van de beroving had hij een beginnend snorretje, droeg hij zwarte kleren en een oranje Nike rugzak met neongele accenten. 

De tweede dader is ongeveer 13 jaar oud, 1.65m lang, zeer donkere huidskleur en zeer slank. Hij droeg een laaghangende donkerblauwe spijkerbroek, een zwarte jas met rode delen met capuchon en een zwarte rugzak.

Tweede beroving

Dinsdagavond 11 juni rond 22.00 uur is een 20-jarige man uit Almere op de weg langs de Havenzicht  door twee mannen beroofd van zijn telefoon onder bedreiging van een wapen. Na de beroving renden de mannen in de richting van de Kerkstraat. Ook hier is de politie op zoek naar getuigen.

Bij de tweede beroving zijn de daders ongeveer rond de 20 jaar. Beide daders zijn ongeveer 1,80 meter lang en hadden een donkere huidskleur. De ene dader was slank en de andere was gezetter.

Oproep

De politie is op zoek naar getuigen en is een buurtonderzoek begonnen. Getuigen of mensen die informatie hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de recherche van politie Flevoland door te bellen met 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, kan bellen met 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Comments are closed.