”Urker Vissers welkom bij Floriade”

Deel dit artikel

De Urker Vissers krijgen toch een prominente plek op het Floriadeterrein. Dat heeft de gemeente Almere laten weten. De Partij voor de Dieren protesteerde, omdat de partij vindt dat de visserij één van de meest dieronvriendelijke sectoren binnen de voedselvoorziening is.

Viscluster

Volgens het college verdienen de Urker vissers een prominente plek. De visserij zal namelijk een grote rol spelen in de toekomst van ons voedsel. Daarom mag de visserij niet ontbreken. Het centrale thema van de wereldtuinbouwtentoonstelling is ‘de groeiende stad van de toekomst’. Eén van de thema’s daarbinnen is ‘het voedsel van de toekomst’.

Geschokt

De Partij voor de Dieren reageerde eerder geschokt op het plan van het college. Dat liet de partij weten in schriftelijke vragen aan het college. Vorige maand werd er een onderzoeksverslag gepresenteerd in de bibliotheek over het Urker Viscluster. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de Flevo Campus.

Foto

Presentatie rapport Urker Viscluster. Bron: 1Almere.

One Reply to “”Urker Vissers welkom bij Floriade””

  1. Marcel Kolder

    In 2050 zijn er geen vissen meer volgens veel rapporten van de VN en andere organisaties als we met dezelfde snelheid de wereld leegvissen als we nu doen.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter