Stem mee: ‘Het groen in de stad moet wijken voor woningbouw’

Deel dit artikel

Er is woningnood in Almere. Het is daarom een noodzaak dat er woningen worden bijgebouwd. Maar mag dat dan wel of niet ten koste gaan van het groen in de stad?

Stem mee

Stem mee op de stelling van deze week. Geef ook eens je reactie onderaan de pagina.

Het groen in de stad moet wijken voor woningbouw

Petitie

Onlangs startte enkele inwoners van Almere een petitie voor het behoud van groen in de stad. “We zien dat de gemeente Almere het bestemmingsplan ‘groen’ wil wijzigen in ‘wonen'”, zegt Joyce van der Star. Van der Star is één van de initiatiefnemers van de petitie. De petitie werd gestart nadat de gemeente het plan had om 56 senioren woningen te bouwen op de plek van een stuk bos bij het Leeghwaterhof in de Waterwijk. De initiatiefnemers van de petitie willen dat het bos behouden blijft. “Ook het speelveld mag niet worden weggehaald voor het bouwen van woningen”, aldus Van der Star.

Met de petitie hopen de bewoners dat er naar een andere locatie wordt gezocht. “En dat dit bos waar kinderen spelen, waar vogels wonen en nesten bouwen, vossen scharrelen, honden wandelen, vleermuizen op- en aanvliegen en vooral waar wij als buurtbewoners volop van genieten met rust wordt gelaten. Een bos midden in een woonwijk. Dat is toch waar Almere voor staat? GROEN! waarom moet dat weg?”.

De petitie is inmiddels 382 keer ondertekend en eindigt op 21 juni aanstaande.

One Reply to “Stem mee: ‘Het groen in de stad moet wijken voor woningbouw’”

  1. Kev

    Laat het groen maar weer lekker verdwijnen…… nederlanders zijn zo asociaal als de pest. Als je al moeite hebt om normaal met je medemens om te gaan hoeven we niet te verwachten dat die domkoppen van hollanders normaal met hun natuur om kunnen gaan. en zie hier…. respect voor elkaar en voor de natuur is weer ver te zoeken

    en nee.. als je denkt dat ik weer zo een buitelander ben dan heb je het mis. ik ben jong, blank en geboren in dit land maar voel me totaaal geen nederlander. en ja.. De echte nederlander bestaat: een ziellug volkie die alleen aan zich zelf denkt en vol vooroordelen zit

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter