Studenten van Aeres Hogeschool Almere zijn opnieuw in de prijzen gevallen. Dat meldt de hogeschool op internet. De studenten zijn prijswinnaar in maar liefst twee challenges.

European Food Business

De gelukkige prijswinnaars zijn studenten van de opleiding
European Food Business. “Juriaan deed mee aan de BioVoice challenge en heeft daarmee de eerste prijs gewonnen. Claire en Moritz deden voor de eerste keer mee aan de Ecotrophelia challenge en belandden gelijk al op de derde plaats”.

BioVoice

Er waren zeven verschillende challenges waaruit de deelnemers konden kiezen, allemaal met verschillende onderwerpen. Juriaan deed mee aan de challenge ‘Biologisch afbreekbare voedselverpakkingen’.

“Om een oplossing te bedenken is hij aan de slag gegaan met de onderzoeksvraag van één van de challengers, Cargill: ‘Hoe kunnen we het gebruik van biologisch afbreekbare voedselverpakkingen versneld opschalen?’. Juriaan is erin gedoken en heeft een product ontwikkeld waarmee je restwater van de bierindustrie kan valoriseren tot nieuwe verpakkingsmaterialen”.

Ecotrophelia challenge

Een challenge met een moeilijke naam. De gedachte erachter is simpel: een gezond product ontwikkelen, maar dan wel op een duurzame manier.
Claire en Moritz namen de uitdaging aan: “Hun businessidee ‘SauerCrowd’ viel duidelijk in de smaak bij de jury; zuurkool op de manier van Claire’s opa en oma, bio-active in plaats van gepasteuriseerd. Ook hebben ze aan hun zuurkool een moderne twist gegeven, zoals met appel en venkel. Hiermee hebben ze welverdiend een mooie geldprijs én coaching door een professional van FNLI gewonnen”.

Prijswinnaars

Foto’s van de prijswinnaars zijn te bekijken op de website van Aeres Hogeschool Almere.

Comments are closed.