”Ik voel me eenzaam wat kan ik doen? Help ik heb schulden! Vrijwilligerswerk lijkt me wel wat maar waar begin ik?”, zomaar wat vragen die mensen bezighouden. ​De Sociale Kaart Flevoland helpt inwoners van de provincie bij deze en soortgelijke vragen. De online kaart is geheel aangepast en vernieuwd. Dat meldt GGD Flevoland.

Gebruiksvriendelijk

”De geheel vernieuwde website is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en aangepast aan de eisen van deze tijd”, zo laat de GGD weten. “Naast informatie over maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders worden in Sociale Kaart Flevoland ook informele zorg en burgerinitiatieven opgenomen. De nadruk ligt op diensten en activiteiten in de directe leefomgeving van burgers”.

Ondersteunende taak

GGD Flevoland ondersteunt hiermee gemeenten bij haar taak om burgers goed te informeren. “Burgers vinden gemakkelijk zelf hun weg naar een oplossing voor hun ondersteuningsvraag. Voor zorg- en hulpverleners is Sociale Kaart Flevoland een betrouwbaar en handig hulpmiddel bij het vinden van een oplossing voor cliënten met een hulp- en ondersteuningsvraag”.

Meer informatie is te vinden op de website van de Sociale Kaart Flevoland.

Foto

Screenshot website Sociale Kaart Flevoland / GGD Flevoland.

Comments are closed.