In juni gaat een deel van de A6 bij Almere richting Amsterdam drie weekenden dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat. Het gaat om de weekenden 14 tot 17 juni, 21 tot 24 juni en 28 juni tot 1 juli 2019.

Laatste fase

Parkway6 werkt stapsgewijs aan het klaar maken van het laatste deel van de nieuwe hoofd- en parallelrijbaan van de A6 bij Almere. Het gaat om het deel tussen Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) en de Hoge Vaart. Er worden omleidingsroutes ingezet die variëren van 10 tot maximaal 30 minuten extra reistijd.

Komend weekend

Van vrijdag 14 juni 20.00 uur tot maandag 17 juni 5.00 uur is de A6 richting Amsterdam dicht vanaf knooppunt Almere tot en met afrit 5 Almere Stad. De op- en afrit 6 Almere Buiten-West en oprit 7 Almere Buiten zijn dicht. Ook de boog in knooppunt Almere van de A27 naar de A6 richting Amsterdam is afgesloten. Vanaf oprit 5 Almere Stad is de A6 richting Amsterdam open.

Verkeer wordt omgeleid:

  • Verkeer vanuit Lelystad richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A1;
  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Buiten of Almere Stad wordt omgeleid via de Hogering;
  • Verkeer vanuit Lelystad naar Almere Haven wordt omgeleid via de A27, afrit 36 Almere Haven, naar de N305 Waterlandseweg;
  • Verkeer vanuit Utrecht richting Almere Haven, Almere Stad en Almere Buiten-West wordt omgeleid via afrit 36 Almere Haven en de N305 Waterlandseweg.

Andere weekenden

Van vrijdag 21 juni 20.00 uur tot maandag 24 juni 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn.

Van vrijdag 28 juni 20.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur is de parallelrijbaan van de A6 richting Amsterdam dicht vanaf Almere Buiten-Oost tot Almere Buiten-West. Dat betekent dat oprit 8 Almere Buiten-Oost, op- en afrit 7 Almere Buiten en afrit 6 Almere Buiten-West dicht zijn. Ook de boog in knooppunt Almere van de A6 naar de A27 richting Utrecht en de boog van de A27 naar de A6 richting Amsterdam zijn afgesloten.

Meer informatie vind je onder andere, in de week voorafgaand aan de werkzaamheden, op 1almere.nl. Ook is er meer te lezen over de wegafsluitingen op de website van Rijkswaterstaat.

Bron: Rijkswaterstaat.

Comments are closed.