Op woensdag 12 juni 2019 is het zover: de Nationale Buitenspeeldag 2019 vindt plaats. Ook Almeerse kinderen worden opgeroepen buiten te spelen. Er zijn tal van activiteiten, onder andere bij Stad & Natuur Almere.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders

Almeerse kinderen kunnen voor buitenspeelactiviteiten terecht in natuurbelevingscentrum de Oostvaarders. Kinderen kunnen op vogelsafari, de onderwaterwereld ontdekken en spelletjes spelen. Van een potje blaasvoetbal tot een wedstrijdje spiralenspel, er is morgen van alles te doen.

Ecocar

Kinderen kunnen ook aan boord stappen van de ecocar. De kinderen gaan samen met een gids op pad om bijzondere vogels van de Oostvaardersplassen te spotten. Daarbij is vies worden toegestaan.

Nationale Buitenspeeldag

De Nationale Buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton, en kinderzender Nickelodeon. Zij zorgen er al meer dan 10 jaar voor dat Nederland een dag in het jaar één grote speelplek wordt.

Comments are closed.