Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten die je niet mag missen.

Minder geld voor Almere

Maandag werd er een extra collegevergadering gehouden. Burgemeester en wethouders kwamen bijeen om te praten over de Meicirculaire. In de Meicirculaire worden de bedragen bekendgemaakt die de gemeente Almere krijgt van het Rijk. De gemeente krijgt 9 miljoen euro minder van de Rijksoverheid.

Geen vervolging

De twee verdachten die zijn opgepakt voor de moord op Esther Paul worden niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd na berichtgeving van de Telegraaf en Het Parool. Volgens het OM is er onvoldoende bewijs.

Steekpartij in centrum

Bij een steekpartij in het centrum van Almere zijn drie minderjarigen gewond geraakt. De steekpartij vond maandagavond plaats rond 21:45 uur.

Steekpartij in centrum: 3 slachtoffers

Van kantoor tot woning

Eigenaren van een bedrijfspand aan de Binderij in Almere zijn tegen het plan om kantoorruimte om te bouwen naar woonruimte. De eigenaren zijn naar de Raad van State gestapt. De gemeente heeft het plan om tachtig woningen te realiseren in een kantoorgebouw in de Literatuurwijk.

Eigenaren bedrijfspand tegen plan ombouwen kantoor naar woonruimte

Eerste duurzame bloemist

Aktief Bloemsierkunst in de Danswijk is de eerste duurzame bloemist van Almere. De bloemenzaak is nu gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. De inspanningen van de ondernemer op het gebied van duurzaam ondernemen zijn beloond met de zilveren status.

Aktief Bloemsierkunst eerste duurzame bloemist in Almere

Opnieuw laagvliegende straaljager

Net als vorige week vrijdag vloog ook gisteren een straaljager laag over Almere. Er zijn meldingen dat de straaljager op ongeveer 450 meter (1500 ft) hoogte over vloog.

Foto: Nieuwbouw in Zandpoort .
Bron: Nulzesendertig


Comments are closed.