Aktief Bloemsierkunst in de Danswijk is de eerste duurzame bloemist van Almere. De bloemenzaak is nu gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist. De inspanningen van de ondernemer op het gebied van duurzaam ondernemen zijn beloond met de zilveren status.

Certificaat

Vandaag werd het certificaat overhandigd door wethouder Jan Hoek (duurzaamheid). Met het certificaat wordt aangetoond dat de bloemist oog heeft voor de maatschappij waarin het bedrijf actief is en daarom duurzaam onderneemt. Een bloemist kan dan het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’ ontvangen net als de bloemenzaak in de Danswijk.

Duurzame bloemist?

Hoe wordt een bloemist duurzaam? “Door middel van een duurzamere bedrijfsvoering en door de inkoop van een duurzaam assortiment bloemen en planten”, aldus de gemeente Almere. “Afhankelijk van het inkooppercentage duurzamere bloemen en planten en het aantal punten dat wordt behaald op de bedrijfsvoering, wordt een bloemist gecertificeerd op het bronzen, zilveren of gouden niveau van de Barometer”.

Comments are closed.