Overvallen op fietsenwinkel in Muziekwijk in Opsporing Verzocht

Deel dit artikel

Gisteravond heeft het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de twee overvallen op de fietsenwinkel in de Muziekwijk. De eigenaar van de fietsenwinkel werd twee keer overvallen. De overvallen werden mogelijk door verschillende daders gepleegd. “Nog amper bekomen van een overval op 9 maart, werd de eigenaar van Bike Corner op 15 april opnieuw overvallen”, aldus de politie.

Vier daders

In totaal ging het om vier daders. “Op zaterdag 9 maart staan de eigenaar en zijn vrouw samen in de winkel wanneer rond 15.00 uur twee mannen binnenkomen. Ze hebben allebei een bivakmuts op en een mes in de hand. Onder bedreiging van de messen, geven de slachtoffers de inhoud van de kassa af en een mobiele telefoon. Ook bedreigen de daders twee geschrokken klanten die in de winkel zijn”. Dan escaleert het. “De 54-jarige eigenaar grijpt een brommerstuur van een werkbank en slaat daarmee één van de overvallers. De andere overvaller begint daarop direct op het slachtoffer in te steken”.

Op de website van Opsporing Verzocht zijn camerabeelden te bekijken van de overval.

Tweede overval

Op 15 april was het opnieuw raak. Twee andere overvallers proberen de zaak opnieuw te overvallen. Het lukte de eigenaar van de fietsenwinkel om de daders af te schrikken. De twee daders gingen er zonder buit vandoor.

Getuigen

Wie heeft iets gezien van de overvalpoging op 15 april en/of weet wie de nog onbekende verdachte is? Tippen kan op 0800-6070, anoniem op 0800-7000 of door het tipformulier in te vullen.