Almere krijgt minder geld van het Rijk

Deel dit artikel

Almere krijgt 9 miljoen euro minder van de Rijksoverheid. Dat blijkt uit de Meicirculaire. De jaarlijkse bijdrage van de landelijke overheid gaat omlaag. Een tegenvaller voor het college van burgemeester en wethouders.

Minder uitgaven

Dat de jaarlijkse bijdrage omlaag gaat is niet heel opmerkelijk. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft samen met de Rijksoverheid afgesproken dat de bijdrage aan gemeenten omhoog gaat als de Rijksoverheid meer geld uitgeeft. Andersom krijgen gemeenten minder geld als de overheid minder geld uitgeeft. Er zou door het Rijk twee miljard euro minder zijn uitgegeven. Ook in de komende jaren worden lagere uitgaven verwacht. De gemeente Almere moet dus ook in de komende jaren rekening houden met een lagere bijdrage.

Bezuinigen

De gemeente Almere moet mogelijk gaan bezuinigen. Extra geld investeren in het onderwijs en wegen zit er dus mogelijk niet in. Pas in april wordt er meer duidelijk over de gevolgen van de lagere bijdrage van het Rijk. Dan wordt de Perspectiefnota gepresenteerd door de wethouder van financiën.

Lees ook

4 Reacties op “Almere krijgt minder geld van het Rijk”

 1. Rif

  Laat die geldput van een floriade dan maar achterwegen.
  En het song festival.
  En het nieuwe project bij het kasteel. (Wat ook weer een flop wordt)

  En steek het geld dan liever in woningbouw en onderwijs

 2. Walter

  Jaaaa sociale huurwoningen jongens… Zit al 3 jaar op zoldertje bij mijn zus…. 65, en 53 jaar…… Zal nog 5 jaar geduld moeten hebben, toch te achterlijk voor woorden!!!

 3. Blakkadamus

  Almere moet actractiever worden. We zitten in het hart van Nederland. We zijn goed bereikbaar via land zee straks Lelystad airport. Ik zie ook heel veel kansen die wij laten liggen. Almere is het neelands Venetië naast giethoorn. Ik zou inzetten op de individuen. Jonge ondernemers stimuleren. Waarden en normen zoals in de 80- er jaren. Breng de oude omgangs vormen terug. Aantrekkelijker maken voor de middenstand. Want die zorgen voor groei. Geef de jongeren wat te doen. Gezinnen. Terug naar de bakkermat. gezin als hoeksteen. Geef geld uit om de almeerse samenleving te upgraden ipv te kijken naar templates van andere gemeentens. Flevoland kan een wereld provincies worden als men in geloof. Als flevoboy ben ik trots op onze polder met de arrogantie van clarence Seedorf. Hoe meer ze ons misgunnen hoe sterker je word. We worden gezien als het afvalputje van de randstad. Maar desondanks floleren wij. Criminaliteit moet de kop ingedrukt worden. En goede burgerinitiatieven moeten worden gesteund. Maar wat ik belangrijker vind bescherm de jongeren tegen zichzelf. Zie heel veel distinctie onder een huidige jeugd geen sturing de scholen krijgen geen vat op de jongeren. Almere is waardeloos in veel opzichten. Maar groots in zijn dromen. Je kunt klagen maar het begint bij jezelf. Als je misstanden constateer maak je hard voor je omgeving en laat niemand het almeers gevoel van vrijheid gelijkheid ondermijnen. Als ik burgemeester kon zijn … zouden heel veel heilige huisjes omvallen.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter