Eind augustus neemt de gemeente Almere een besluit over Eden Almere. Het college zal dan een voorstel doen aan de gemeenteraad. Dat voorstel wordt gebaseerd op de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek dat op dit moment loopt.

Kasteel

Het nieuwe park, dat vooral over duurzaamheid gaat, komt mogelijk naast het Kasteel te liggen. In het park maken bezoekers een reis langs
twaalf zogeheten ‘werelden’. Er is een film te zien over dat we zorgvuldig om moeten gaan met de aarde en de kwetsbaarheid van ons milieu. Bestuursvoorzitter Anton Valk van de stichting Eden Holland was eerder aanwezig bij de presentatie.

Ideale locatie

Hij vindt Almere een ideale locatie voor het park. “Het project was eerst bedacht voor de omgeving van Paleis Soestdijk, maar nadat die locatie is afgevallen is Almere in beeld gekomen”.

10 miljoen euro

Naar verwachting zullen de gemeente en provincie samen 10 miljoen euro in het project steken. Eerder lieten de gemeente en de provincie weten in het project te investeren. Opmerkelijk is dat er nu al een half miljoen euro wordt gebruikt voor de ruimtelijke onderbouwing van het plan en een tegemoetkoming in de kosten van het haalbaarheidsonderzoek.

Comments are closed.