Foto: Nulzesendertig

Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Bekijk hieronder een selectie van de belangrijkste nieuwsberichten die je niet mag missen.

Jubileum

Gezondheidscentrum De Binder in Almere Buiten viert dit jaar het 30-jarig jubileum. Dat meldde Zorggroep Almere afgelopen week. Cliënten, buurtbewoners en andere belangstellenden zijn uitgenodigd voor een feestje op locatie. Het feest vindt plaats op 5 juni.

Statenleden

De Flevolandse Statenleden mochten afgelopen week naar de stembus. Zij brachten hun stem uit voor de Eerste Kamer. De 75 leden van de Eerste Kamer worden eens in de vier jaar via zogenoemde Getrapte Verkiezingen gekozen.

En er was meer verkiezingsnieuws. De PvdA werd in Almere de grootste bij de Europese Verkiezingen.

Staking

Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het Openbaar Vervoer reden er dinsdag in het hele land zeer beperkt tot geen treinen. Ook de bussen vielen grotendeels uit. Keolis startte dinsdag de dienstregelingen op waar dat kon en mogelijk was. Uiteindelijk bleken er toch nog tientallen bussen te rijden.

Geld raakt op bij VoedselLoket

VoedselLoket Almere (VLA) heeft binnenkort geen geld meer om haar activiteiten voor te zetten. Dat meldde de stichting via een brief aan de gemeente Almere.

Mishandeling

De 38-jarige man die afgelopen zondag ernstig werd mishandeld is overleden. Dat meldde de politie woensdag.

Gezonde school

Aeres VMBO Almere heeft woensdag het vignet Gezonde School ontvangen uit handen van wethouder Marjan Haak-Griffioen (gezondheid).

Nieuwe wethouder

Julius Lindenbergh wordt de nieuwe wethouder van financiën, sport, digitalisering en dienstverlening in Almere. Lindenbergh vervangt hiermee Jaap Lodders die onlangs vertrok bij de gemeente Almere.

Comments are closed.