Vandaag Stille tocht bij De Kemphaan voor onopgeloste moorden

Deel dit artikel

Vandaag om 17.00 uur wordt er een stille tocht gehouden op Stadslandgoed de Kemphaan. De stille tocht is bedoeld voor de slachtoffers van onopgeloste moorden. De tocht wordt georganiseerd door de nabestaanden van de slachtoffers. Ook de burgemeester van Almere en de landelijk portefeuillehouder cold cases van de politie zijn aanwezig. Na afloop wordt er een monument onthuld.

Brieven

In aanloop naar de stille tocht vragen de organisatoren aan de nabestaanden om een brief te schrijven aan hun geliefden die zij door toedoen van een ander moesten verliezen of een brief aan de moordenaar .
Op Facebook worden de brieven gepost.

‘Zwijgen over moord blijft ongehoord’

De stille tocht heeft als thema: ‘Zwijgen over moord blijft ongehoord’. Nabestaanden zullen voorafgaand aan de tocht een brief schrijven aan de moordenaar. De hoop is dat de moordenaar het signaal opvangt en zich alsnog meldt bij de politie.

Brandgevaar

Deelnemers mogen geen brandende kaarsen meenemen. De stille tocht wordt gehouden in een natuurgebied. In plaats van kaarsen mogen nabestaanden foto’s en borden meenemen van hun dierbaren.

Lees ook

Lees meer bij de NOS over de stille tocht en onopgeloste moorden.