54

Therapeuten bundelen krachten voor betere zorg

In Almere werken sinds kort drie therapeuten psychotherapie en één complementaire hulpverlener samen om een totaalpakket van GGZ aan te bieden. Dat meldt het Samenwerkingsverband Psychoconsult Almere.

Goede begeleiding

‘We merken dat mensen met een hulpvraag soms door de bomen het bos niet meer zien’, zegt woordvoerder Robert van Putten namens het Samenwerkingsverband Psychoconsult Almere. ‘Niet zelden moeten voor een echt goede begeleiding meerdere specialismen worden ingezet, worden mensen van het kastje naar de muur gestuurd en zijn er vaak lange wachttijden. Ook zien we nog teveel dat er met standaard protocollen wordt gewerkt. Het is om die reden dat we de samenwerking zochten en gaan bieden wat iemand echt nodig heeft’.

Totaalpakket

De praktijk Psychoconsult Almere van Marylene Scholte, sinds 2004 een begrip in Almere e.o., werd met de verhuizing naar Randstad 22-133 al uitgebreid met een kinder-/jeugdtherapeut: Nelleke Oelema. Nu is ook de ervaren gezins- en relatietherapeut en tevens verslavingsdeskundige Peter Bouwman aan het team toegevoegd en kan er complementair zorg worden ingezet door yoga-docent Rinske Roem. ‘Al met al een mooi totaalpakket aan GGZ voor de wijde regio’, zegt Van Putten.

Meer informatie is te vinden op de website van het samenwerkingsverband.

Dit vind je misschien ook interessant