Aeres VMBO Almere heeft vandaag het vignet Gezonde School ontvangen uit handen van wethouder Marjan Haak-Griffioen (gezondheid).

Gezonden school

Rond het thema Gezonde School worden Almeerse scholen door GGD Flevoland begeleid. En, afhankelijk van het thema, eventueel door een organisatie met specifieke expertise op het betreffende gebied bij het halen van één of meer Gezonde School vignetten. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die planmatig en structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. De school kiest, afhankelijk van wat er op school speelt, één of meer gezondheidsthema’s, zoals bijvoorbeeld voeding, bewegen en sport. Als de school rond een thema aan de criteria voldoet kan ze voor dat thema een vignet halen. Aan het begin van het schooljaar 2018-2019 waren er 13 Almeerse scholen met een vignet; doel is dat dit er eind 2019 20 meer zijn.

Comments are closed.