Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het Openbaar Vervoer rijden er vandaag in het hele land zeer beperkt tot geen treinen. Ook de bussen vallen grotendeels uit. Keolis start vandaag de dienstregelingen op waar dat kan en mogelijk is. Hoeveel bussen en treinen er minder rijden verschilt per regio. Op dit moment rijden er geen treinen van en naar Almeerse stations.

Busreizigers

Er rijden minder bussen in verband met de staking: “Wij verzoeken onze reizigers rekening te houden met langere reistijden en rituitval”, zo laat busvervoerder Keolis weten. “Reizigers die niet flexibel zijn in hun reisplanning verzoeken wij om zelf aanvullende maatregelen nemen om hun bestemming met zekerheid te bereiken”.

Busreizigers worden bijgepraat op de website van Keolis AllGo.

Sommige chauffeurs rijden wel. Daar kwam ook Fieke Noordeman achter: “Zonder benul in de bus gestapt want het regende. Blijkbaar een ov staking. Ben de enige in de bus. Lekker rustig”, zo schrijft zij op Twitter.

Drukte op de weg

Door de staking worden er lange files verwacht op de weg. “We denken dat het een heel drukke ochtendspits wordt en ook een hele drukke avondspits zal worden”, zei Henk Voerman van Rijkswaterstaat in het NOS Radio 1 Journaal.

Waarom staking?

De vakbonden hebben deze actie aangekondigd en roepen op tot staken voor bevriezing van de AOW-leeftijd en een beter pensioen. Er wordt komende week overigens niet alleen gestaakt in het openbaar vervoer. Op woensdag 29 mei vragen de bonden op landelijk niveau aan andere sectoren, zoals de bouw- en metaalsector, om deel te nemen aan de staking en actie te voeren.

Comments are closed.