Gezondheidscentrum De Binder in Almere Buiten viert dit jaar het 30-jarig jubileum. Dat meldt Zorggroep Almere. Cliënten, buurtbewoners en andere belangstellenden zijn uitgenodigd voor een feestje op locatie. Het feest vindt plaats op 5 juni.

Gezondheidsmarkt

Tijdens het feest draait het niet om ongezonde hapjes en drankjes, maar juist om gezondheid. Tussen 14.00 en 17.00 uur wordt er een gezondheidsmarkt georganiseerd. “Dit is een gezellige en informatieve markt, gericht op een gezonde leefstijl. Zo kunt u gratis uw bloeddruk en glucose laten meten en wratjes laten aanstippen. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om uw balans en kracht te meten. Er zijn kraampjes in en buiten het gezondheidscentrum met podotherapeuten, Yogadocenten, huidtherapeuten en diëtisten. Ook het wijkteam en wijkverpleegkundigen staan voor u klaar. Clown Wompel vermaakt de kinderen met prachtige figuurballonnen en met schminken”, zo schrijft Zorggroep Almere in de uitnodiging. Om het feest compleet te maken is er een popcornmachine.

30 jaar geleden

Sinds september 1999 is gezondheidscentrum De Binder actief vanuit het herkenbare hoekgebouw aan de Edelhertweg. Tien jaar ervoor startte het gezondheidscentrum vanuit een tijdelijk noodgebouw aan de Goudsbloemweg. Er werd toen gestart met een klein team van 15 mensen. Een toename van patiënten zorgde voor uitbreiding van het team. “Inmiddels zorgen ruim 60 collega’s samen voor zo’n 11.000 bewoners van onze wijken”.

Bron: Zorggroep Almere.

Comments are closed.