Europese Parlementsverkiezingen voorbij; PvdA in Almere het grootst

Deel dit artikel

De uitkomst van de Europese Parlementsverkiezingen is bekend, de PvdA is in Almere het grootst. Zo’n 18,9% van de stemmers in Almere hebben gekozen voor de partij van lijsttrekker Frans Timmermans.

Europese Parlementsverkiezingen

Hoewel de stembussen in de Europese Unie tot zondagavond 23.00 uur geopend waren, heeft Nederland tot donderdag 21:00 uur gestemd. Zondagavond kwam de gemeente Almere gelijk met de uitkomst van de stemmen. Naast de PvdA heeft ook Forum voor Democratie een reuze overwinning geboekt. De partij van lijsttrekker Derk-Jan Eppink heeft in één keer zo’n 15,6% van de stemmers weten te bemachtigen.

Dalers

De partijen die in stemmen zijn gedaald zijn D66, CDA, Partij voor de Dieren, PVV, SP, Piratenpartij, Jezus Leeft en Volt Nederland.

Nederland

Niet alleen in Almere maar ook in de rest van de gemeenten is de PvdA vaak het grootst geworden. Forum voor Democratie is sterk gegroeid, de VVD is ook groot in de meeste gemeenten.

2 Reacties op “Europese Parlementsverkiezingen voorbij; PvdA in Almere het grootst”

  1. Ruud Beijer

    Gelukkig hebben de nsbers in Nederland gekozen voor meer EU. Dat betekent beste nsbers meer islam Meer asielparasieten
    Veel meer EU en een hogere energierekening.

  2. Info

    Almeerse wijsheid spreekt voor zich, nu daarnaar handelen. Zekerheid van werk en inkomen voor elke Almeerder is een mooi begin. Het kan in Almere en in heel de EU.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter