Het Laterna Magikapark in de Filmwijk is flink opgeknapt. Gisteren vond de heropening van het park plaats. Wethouder Jan Hoek was aanwezig bij de opening.

Vrijwilligers

Vrijwilligers van het Laterna Magikapark hebben de afgelopen tijd zelf geld ingezameld om het park op te knappen. Met bijdragen van Swiss Re, Hotel van der Valk, de Opel dealer en gemeente Almere is in totaal ruim 4.000 euro opgehaald. Dit geld is besteed aan het Toekanpad langs de waterpartijen, bloemenperken op de twee terpen, bloeiende struiken op twee plekken in het park en verschillende bloemenweides aan de kant van de Veluwedreef. Zo krijgt het Laterna Magikapark meer geur en kleur, wat onder meer goed is voor de biodiversiteit. Het onderhoud is ook gedeeltelijk in handen van de vrijwilligers. Zij onderhouden de bloemenperken op de terpen, het lavendelveld en de perken met bloeiende struiken.

Week van de insect

De opening was niet voor niks gisteren. Van 18 tot en met 26 mei zijn er in heel Almere activiteiten die benadrukken hoe belangrijk de insecten zijn voor de groene en gezonde stad. Zo kunnen kinderen insecten schilderen of op griezelbeestjessafari, was er een grote soortenzoekdag in het Lumièrepark, werd Almere verkozen tot bijvriendelijke gemeente, is er in het Laterna Magikapark een Griezelbeestjessafari en een workshop voor beheerders van parken in Almere en was er een nachtelijke safari door Almere onder leiding van een ecoloog.

Comments are closed.