Het was de week van de Europese Verkiezingen, maar ook de week van de start van het Libelle Zomerfeest. Wat gebeurde er afgelopen week in Almere? Bekijk het hieronder in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Eurovisie Songfestival

D66 Almere opperde het idee om Almere en de Floriade in de schijnwerpers te zetten tijdens het 65ste Eurovisie Songfestival. De 65ste editie van het Europese evenement wordt in Nederland georganiseerd na de winst van Duncan Laurence.

D66: Eurovisie Songfestival ‘enorme kans’ voor Almere en Floriade

Foto: Winnaar van het Eurovisie Songfestival; de Nederlandse zanger Duncan Laurence. Bron: Eurovision – Persfoto (EBU/UER) (The Netherlands 2019) — Photo by: Paul Bellaart.

Prijs voor Almeerse rapper

Zaterdagavond heeft niet alleen Duncan Laurence een prijs gewonnen op het Eurovisie Songfestival. De Almeerse rapper Lil MG won ook een prijs, maar dan bij de ‘Grote Prijs van Nederland’ binnen de categorie hiphop. De prijs werd uitgereikt tijdens de finale in Amsterdam.

Prijs voor Rapper Lil MG

Lichaam gevonden

Afgelopen zondagavond werd er een overleden persoon gevonden in de Delfzijlsingel in Almere Stad. Dat meldt de politie.

Lichaam gevonden in Delfzijlsingel

Schoolmoestuin

Leerlingen van basisschool de Achtbaan gaan aan de slag in de nieuwe schoolmoestuin. Ze kunnen daar leren over voedsel kweken en er natuurlijk zelf van eten. Bij een grote oogst wordt het eten ook gebruikt door buurtlokalen en buurtcentra, voor bijvoorbeeld kookprojecten. Woensdag was de officiële opening van de moestuin. Wethouder Jan Hoek (Duurzaamheid) was daarbij aanwezig.

Nieuwe schoolmoestuin basisschool de Achtbaan geopend

Geschokt

De Partij voor de Dieren is geschokt dat de Visserij een prominente plek krijgt op de Floriade. Dat laat de partij weten in schriftelijke vragen aan het college. Vorige week werd er een onderzoeksverslag gepresenteerd in de bibliotheek over het Urker Viscluster. Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Flevo Campus.

Partij voor de Dieren geschokt over idee Floriade

Libelle Zomerweek

Donderdag, op de eerste dag van de Libelle Zomerweek, hebben zo’n 10.000 mensen het evenement bezocht. Dat meldde de organisatie. Dit jaar wordt de 23ste editie georganiseerd. Het festival duurt nog tot woensdag en vindt plaats op het Almeerderstrand.

Libelle Zomerweek gaat van start

Honderden foto’s

“Natuurfotografie leeft in Almere”. Die conclusie kan volgens de gemeente wel getrokken worden nadat 441 mensen in totaal 766 foto’s hebben ingezonden voor de Floriade Fotowedstrijd. “Er zijn prachtige, vaak ontroerend mooie foto’s gemaakt. Het zijn veel verschillende foto’s, maar ze staan allemaal in het teken van de Groene Stad van de toekomst, net als de Floriade in 2022”.

Honderden foto’s voor Floriade Fotowedstrijd

Foto

Centrum Almere Buiten. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.