De vakbonden hebben opgeroepen aan OV-medewerkers om op dinsdag 28 mei het werk neer te leggen. Ook in Almere wordt er gestaakt. Chauffeurs van vervoerder Keolis leggen dinsdag het werk neer.

“Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn”, meldt 9292.

Alle chauffeurs?

“Welke lijnen er rijden is afhankelijk van het aantal chauffeurs/treinbestuurders dat niet staakt (werkwillig is)”, zo laat 9292 weten. Op de website van Keolis lees je per regio de actuele status van de staking op 28 mei.

Waarom staking?

De vakbonden hebben deze actie aangekondigd en roepen op tot staken voor bevriezing van de AOW-leeftijd en een beter pensioen. Er wordt komende week overigens niet alleen gestaakt in het openbaar vervoer. Op woensdag 29 mei vragen de bonden op landelijk niveau aan andere sectoren, zoals de bouw- en metaalsector, om deel te nemen aan de staking en actie te voeren.

Nationaal

De staking is landelijk. Ook treinreizigers moeten rekening houden met uitval van treinen.

Foto

Busstation ‘t Oor. Door: Christian van Elven / Nulzesendertig.

Comments are closed.