Het Erfgoedhuis in Almere is op zoek naar vrijwilligers. Op 14 en 15 september doet Almere namelijk mee aan de nationale Open Monumentendag. Verschillende iconische gebouwen en locaties openen dat weekend de deuren voor publiek. Dé kans om een kijkje te nemen op plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt.

Aanmelden

Dit jaar is het thema Plekken van Plezier en wordt het evenement gecentreerd in Almere Haven. Ontdek de eerste stadskern, haar gebouwen en de interessante verhalen, anekdotes en tal van activiteiten voor jong én oud. Toegang tot de gebouwen en de activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. Op elke locatie staan vrijwilligers klaar om bezoekers te informeren over de locatie en de geschiedenis ervan. Helpt u graag mee als vrijwilliger? Aanmelden kan via de website van de Almeerse Open Monumentendag.

Monumenten

Almere heeft pas één officieel monument, maar wel tal van iconische gebouwen en locaties. De steeds ouder wordende New Town staat vol met architectonische pareltjes in experimenteel vormgeven stedenbouwkundige ontwerpen. Almere wordt niet voor niks de hoofdstad van Post 65 architectuur genoemd. Om deze bijzondere locaties open te stellen voor publiek doet de stad ook dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag.

Erfgoedhuis

Open Monumentendag Almere is een evenement van Erfgoedhuis Almere; dé plek voor activiteiten en informatie over de ontstaansgeschiedenis en het cultureel erfgoed van Almere. Het Erfgoedhuis organiseert gratis lezingen, tentoonstellingen en tal van activiteiten voor jong en oud.

Comments are closed.