“Natuurfotografie leeft in Almere”. Die conclusie kan volgens de gemeente wel getrokken worden nadat 441 mensen in totaal 766 foto’s hebben ingezonden voor de Floriade Fotowedstrijd. “Er zijn prachtige, vaak ontroerend mooie foto’s gemaakt. Het zijn veel verschillende foto’s, maar ze staan allemaal in het teken van de Groene Stad van de toekomst, net als de Floriade in 2022”.

Van alles wat

“Het zijn foto’s van de natuur, van onze prachtige stad, van kinderen en van dieren. Het was een behoorlijk ingewikkelde klus om tot twintig genomineerde foto’s te komen. Gelukkig mocht ik samenwerken met een vakjury met een scherp oog. Ik ben erg benieuwd welke foto’s door het publiek worden uitgeroepen tot winnaar”, aldus wethouder Ypma.

Jury

De vakjury bestaande uit de fotografen Mona Alikhah, Maarten Feenstra, Fred Rotgans, Robin van der Kolk en wethouder Loes Ypma hebben in de categorie jongeren en in de categorie ouderen tien foto’s genomineerd waarop vanaf nu gestemd kan gaan worden.

Stemmen

Nu zijn de inwoners van Almere aan de beurt. Er kan gestemd worden op de foto’s. Het publiek kan via een speciale website stemmen op twintig genomineerde foto’s. Stemmen kan tot 15 juni 17.00 uur.

De jury heeft ook per categorie een winnaar aangewezen. De vier uiteindelijke winnaars worden op zondag 16 juni om 13.30 uur tijdens het Floriade Festival bekend gemaakt.

Tentoonstelling

Alle genomineerde foto’s voor de publieksprijs worden vanaf eind mei 2019 voor een periode van een maand tentoongesteld in het stadhuis van Almere. De publieks- en de juryprijs krijgen een plek in het Floriade-paviljoen tijdens de Floriade 2022 onder vermelding van de naam van de fotograaf. Elke winnaar krijgt een camera ter waarde van ongeveer € 850,-.

Comments are closed.