Wist je dat er in Almere van alles uit de natuur te halen valt? Als je door je eigen wijk loopt, zou je zomaar kersen, bramen of noten kunnen plukken. In de parken, bossen en plantsoenen van Almere staan namelijk vele noten-, kersen-, kornoelje-, pruimen-, bramen- en vlierbomen en -struiken. Woensdag werd het rapport ‘Eetbare stad Almere’ gepresenteerd. Het rapport werd gepresenteerd naar aanleiding van onderzoek dat in opdracht van de Flevo Campus is uitgevoerd door Wageningen University & Research. Ook wethouder Hilde van Garderen was aanwezig.

Rapport

Een team van de Wageningen Universiteit & Research onderzocht alle mogelijke bronnen en deed op drie locaties in de stad veldwaarnemingen. “Conclusie: eetbare soorten groeien in grote variatie en hoeveelheden verspreid over de stad en meer dan gedacht. Deze conclusie prikkelt. Hoe kan dit potentieel benut worden? Van wie is de oogst? Zijn alle Almeerders mede-eigenaar? Hoe betrek je ze dan? Is er business van te maken? Hoe zit het met het onderhoud en beheer? Hoe ga je om met kwetsbare soorten? En kun je dit potentieel verder versterken met nieuwe aanplant?”, zo vraagt de Flevo Campus zich af. Op al deze vragen is er hopelijk een antwoord te krijgen door middel van het rapport.

Het volledige rapport is hier te lezen.

Comments are closed.