67

Partij voor de Dieren geschokt over idee Floriade

De Partij voor de Dieren is geschokt dat de Visserij een prominente plek krijgt op de Floriade. Dat laat de partij weten in schriftelijke vragen aan het college. Vorige week werd er een onderzoeksverslag gepresenteerd in de bibliotheek over het Urker Viscluster. Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Flevo Campus.

Prominente plek

Wethouder Loes Ypma gaf in de uitzending van 1Almere aan dat de vissers een prominente plek moeten krijgen tijdens de Floriade in 2022. Het doel is om te laten zien hoe de stedelijke voedselvoorziening er in de toekomst uit komt te zien. Flevo Campus laat daarbij in de praktijk zien hoe stedelijke voedselvoorziening in slimme combinatie met vernieuwingen in de landbouw leidt tot gezonde burgers en een beter leefklimaat in steden.

Stress en pijn

De Partij voor de Dieren is tegen het plan. “Is het college ervan op de hoogte dat vissen pijn en stress kunnen voelen?”, zo vraagt de partij aan het college. De partij vindt daarnaast dat de visserij één van de meest dieronvriendelijke sectoren binnen de voedselvoorziening is. Ook zou de visserij verreweg van duurzaam zijn.

Foto

Wethouder Loes Ypma (rechts) samen met de vertegenwoordiger van de organisatie van Urker Vissers (links) tijdens de presentatie van het onderzoeksrapport over het Urker Viscluster. Bron: Eigen foto.

Dit vind je misschien ook interessant