Wethouder Ypma (Wonen) roept Almeerders op om de handen uit de mouwen te steken en zich te melden bij de informatie-avond over WikiHouse zelfbouw. De avond is speciaal voor mensen die een betaalbare woning zoeken.

28 woningen

Het project biedt ruimte aan 28 woningen van 50 tot 90 m2 gebruiksoppervlakte met woonlasten – netto hypotheekkosten en energielasten – vanaf ca. € 550,-. Er zijn drie woningtypen beschikbaar: vrijstaand, hoek- en tussenwoning. Volgens de wethouder zijn de woningen ideaal voor starters en mensen die in een sociale huurwoning wonen.

Zelfbouw

Als het ontwerp klaar is, freest een computergestuurde zaag plaatmateriaal tot handzame onderdelen. Die vormen gezamenlijk het bouwpakket voor het casco van de woning. Aansluitingen en verbindingen zijn zo eenvoudig mogelijk ontworpen. Je kunt je huis daardoor zelf of met behulp van vrienden in elkaar zetten en afbouwen. Zelfbouw is bij WikiHouse De Stripmaker dus ook écht zelf bouwen. Hoe meer je zelf doet, hoe lager de kosten.

Voor de woningen wordt gebruik gemaakt van de WikiHouse-bouwmethode. Dit is een betaalbaar, duurzaam en digitaal geproduceerd houtskelet bouwpakket waarmee je zelf je huis kunt ontwerpen en bouwen. Voor de woningen op De Stripmaker wordt er een speciale ‘WikiHouse-toolbox’ ontwikkeld, waarmee je zelf je woning kunt samenstellen. De toolbox is als het ware een blokkendoos met verschillende bouwelementen. Hiermee kun je het casco van je woning zelf vormgeven. De toolbox biedt veel keuzevrijheid en houdt het ontwerp betaalbaar.

Project

Met WikiHouse De Stripmaker worden er voor de eerste keer in de wereld WikiHouse-woningen op grote schaal gebouwd. Het Woningbouwatelier is de initiatiefnemer voor dit unieke zelfbouwproject. In 2018 realiseerde het Woningbouwatelier in Almere het eerste Nederlandse WikiHouse.

Foto

Bron: Gemeente Almere (aangeleverd).

Comments are closed.