Moet er een verbod komen voor zwartrijders in het openbaar vervoer van Almere? Als het aan de ChristenUnie ligt wel. Maar wat vind jij? Geef hieronder je mening: stem mee op de poll en laat een reactie achter onderaan de pagina.

Stelling

[democracy id=”7″]

Verbod

In februari gaf de ChristenUnie aan een busverbod te willen voor zwartrijders. Op die manier wil de politieke partij de zwartrijders in de stad tegengaan.

Er worden maandelijks tussen de 600 en 800 busreizigers betrapt die niet hebben betaald voor de rit. Keolis AllGo besloot een boetepakket in te voeren. In zo’n boetepakket zit onder andere een OV-chipkaart voor tien reizen. “Dit leidt naar verwachting tot minder zwartrijders en uiteindelijk ook tot minder agressie en geweld, waar iedereen blijer van wordt”,  aldus de busmaatschappij.

Keolis: “Daling van incidenten op stadsbussen”

Foto

Busstation ‘t Oor. Door: Christian van Elven / Nulzesendertig.

Comments are closed.