In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ lees je het nieuws dat niet altijd de voorpagina haalt. Het gaat zelfs om kleine berichten die de krant of de nieuwsstroom online niet halen. 1Almere houdt je graag op de hoogte, ook van dit soort berichten. Vandaag gaat het over de volgende onderwerpen:

  • Verloving dochter Almeerse Rabbijn;
  • Arrestatie op Hollywoodlaan
  • Liedjes zingen;
  • Burgemeester bij FlevoZiekenomroep;
  • Crossen door de bossen.

Verloving

Na het huwelijk van Mussi met Shneur Shusterman is het nu ook de beurt aan één van de andere dochters van Rabbijn Stiefel om te trouwen. Er zijn nog geen concrete plannen voor een huwelijk, maar afgelopen zondag heeft wel het verlovingsfeest plaatsgevonden. Dochter Shterna Sara is nu verloofd met Osher Kluwgant uit Australië. Het verlovingsfeest met de Almeerse dochter van de rabbijn vond plaats in New York.

Foto

Bron: Rabbijn Stiefel van Chabad Flevoland.

Hollywoodlaan

Heel ander nieuws vanuit de Hollywoodlaan in de Filmwijk. Daar zijn maandagmiddag rond 16.00 uur drie mannen gearresteerd. Een ooggetuige meldde dat er drie mannen op de grond lagen en agenten met getrokken wapens op hen afliepen. “Ik zat er bijna middenin”, aldus de ooggetuige. Op Dumpert is een filmpje te bekijken van de arrestatie.

“Lock me Up”

De actie “Lock me Up” van Free a Girl heeft in Almere ruim 26.000 euro opgeleverd. Vorige week kon je er al meer over lezen bij 1Almere.

Ondertussen in Almere: Free a Girl, Veiligheidsdag en Ingrid Bergman

Zingen

Op een ontspannen manier de Nederlandse taal leren, dat kan door samen Nederlandse liedjes te zingen. Op 9 juni 2019 vindt in de Kunstlinie een activiteit plaats waar echte Hollandse klassiekers gezongen worden. “Het evenement richt zich op mensen die de Nederlandse taal willen oefenen. Dit is een hele diverse doelgroep van nieuwe Nederlanders (asielzoekers, statushouders, expats en lovepats), maar ook mensen die al langer in Nederland zijn en de taal nog niet goed spreken”, aldus Avanti.

En… wie weet is de activiteit ook een goede voorbereiding om het Eurovisie Songfestival naar Almere te halen.

FlevoZiekenomroep

Burgemeester Franc Weerwind was afgelopen weekend te gast bij de FlevoZiekenomroep in het Flevoziekenhuis. “Wat ontzettend leuk om in de radiostudio aanwezig te zijn en samen met presentator René Homan te praten over Almere, het burgemeesterschap, mijn muzieksmaak en de balans tussen werk en privé”, aldus de burgemeester. Op Twitter zijn er foto’s te bekijken van het bezoek.

Crossen door de bossen

Aanstaande zondag 26 mei is het ‘Crossen door de bossen’ evenement. “Dit is ook voor volwassenen”, aldus de organisatie op Twitter.

Meer informatie is te lezen op de Facebookpagina van Volwassenen Sport Almere.

Comments are closed.