56

Nieuwe schoolmoestuin basisschool de Achtbaan geopend

Leerlingen van basisschool de Achtbaan gaan aan de slag in de nieuwe schoolmoestuin. Ze kunnen daar leren over voedsel kweken en er natuurlijk zelf van eten. Bij een grote oogst wordt het eten ook gebruikt door buurtlokalen en buurtcentra, voor bijvoorbeeld kookprojecten. Vanmorgen was de officiële opening van de moestuin. Wethouder Jan Hoek (Duurzaamheid) was daarbij aanwezig.

Samen

De tuin is aangelegd door De Schoor, in samenwerking met het Aeres MBO en het Klusloket. Basisschool De Achtbaan houdt zich samen met bewonerscollectief Zuid Groen bezig met invulling van het lesprogramma en het onderhoud van de tuinen. De gemeente en Stad & Natuur Almere ondersteunen het project. Gezamenlijk, voor en door de buurt, is het uitgangspunt. De moestuin komt in de tuin van Buurtcentrum De Inloop. Basisschool de Achtbaan is aangesloten op de groene, gezonde verbinding vanuit de Floriade.

Dit vind je misschien ook interessant