D66 Almere oppert het idee om Almere en de Floriade in de schijnwerpers te zetten tijdens het 65ste Eurovisie Songfestival. De 65ste editie van het Europese evenement wordt in Nederland georganiseerd na de winst van Duncan Laurence.

Profiteren

D66 Almere heeft vragen gesteld aan het college. D66 vraagt zich onder andere af of het college kansen ziet om te profiteren van de internationale exposure van het Eurovisie Songfestival. De partij wil weten of het mogelijk is om samen met de Metropoolregio Amsterdam (MRA) het songfestival te organiseren.

Unieke kans

“Het Eurovisiesongfestival is een mega-evenement dat door miljoenen mensen in ruim 40 landen wordt bekeken. Nu Nederland in 2020 het organiserende land is om het Eurovisie Songfestival te organiseren biedt dit een unieke kans om Almere, en de Floriade in het bijzonder, in de schijnwerpers te zetten”, zo schrijft D66 Almere.

Foto

Winnaar van het Eurovisie Songfestival; de Nederlandse zanger Duncan Laurence. Bron: Eurovision – Persfoto (EBU/UER) (The Netherlands 2019) — Photo by: Paul Bellaart.

Comments are closed.