D66: Eurovisie Songfestival ‘enorme kans’ voor Almere en Floriade

Deel dit artikel

D66 Almere oppert het idee om Almere en de Floriade in de schijnwerpers te zetten tijdens het 65ste Eurovisie Songfestival. De 65ste editie van het Europese evenement wordt in Nederland georganiseerd na de winst van Duncan Laurence.

Profiteren

D66 Almere heeft vragen gesteld aan het college. D66 vraagt zich onder andere af of het college kansen ziet om te profiteren van de internationale exposure van het Eurovisie Songfestival. De partij wil weten of het mogelijk is om samen met de Metropoolregio Amsterdam (MRA) het songfestival te organiseren.

Unieke kans

“Het Eurovisiesongfestival is een mega-evenement dat door miljoenen mensen in ruim 40 landen wordt bekeken. Nu Nederland in 2020 het organiserende land is om het Eurovisie Songfestival te organiseren biedt dit een unieke kans om Almere, en de Floriade in het bijzonder, in de schijnwerpers te zetten”, zo schrijft D66 Almere.

Foto

Winnaar van het Eurovisie Songfestival; de Nederlandse zanger Duncan Laurence. Bron: Eurovision – Persfoto (EBU/UER) (The Netherlands 2019) — Photo by: Paul Bellaart.

3 Reacties op “D66: Eurovisie Songfestival ‘enorme kans’ voor Almere en Floriade”

 1. Ruud Beijer

  Toe maar wat zal dat de belastingbetaler weer gaan kosten?
  D666 maakt dat niet uit.
  Maakt u het wat uit?

 2. Frank Schrage

  Er moet al steeds meer geld bij om de Floriade gereed te krijgen, en wat naar alle waarschijnlijkheid een restschuld oplevert.
  Dan kan er zeker in een gemeente als Almere nog wel een bodemloze put bij zoals (mede) organiseren van het songfestival 2020.

  Waar blijft de investering in terug dringen van de wachtlijst van woningzoekende, voor betaalbare woonruimte voor de inwoners van Almere.

 3. MargavdB

  Als het toch naar Almere moet komen, moet er wel geld bij van de regering, sponsoren en de grote omliggende steden. Laten we dan wel een XXL ZIGGODOME neerzetten zie dat het geld weer terugverdiend wordt met het organiseren van concerten van de allergrootste wereldbands en wereld artiesten. Het geld moet natuurlijk terugverdiend worden….

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter