Zondagmiddag mochten ongeveer dertig kinderen de heipalen van de nieuwe kerk in Almere beschilderen. Gisteren gingen de betonnen heipalen de grond in. De kerk wordt eigendom van de katholieke St. Bonifatius Parochie. De kerk komt in Muziekwijk. Met het beschilderen van de heipalen is de bouw officieel van start gegaan.

Buiten Nederland

Een groot gedeelte van de nieuwe kerkgangers komt uit het buitenland. “Wat je in Almere ziet, is een grote toestroom; ook van katholieken van buiten Nederland. Die vormen een groot deel van onze gemeenschap”, aldus pastor Sandor Koppers tegen de regionale omroep.

Verzet

Eerder was er verzet vanuit de buurt. Buurtbewoners vreesden voor overlast in de wijk. Het bestemmingsplan moest gewijzigd worden en ook de bekostiging liet lang op zich wachten. De bouw van de kerk kost ongeveer 3,5 miljoen euro.

Comments are closed.