Benieuwd naar wat er de afgelopen week in Almere gebeurde? Lees meer in het weekoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Bezuinigingen van de baan

De bezuinigingen op Stad & Natuur Almere zijn van de baan. Dat werd vrijdag bekend gemaakt. “Stad & Natuur is blij dat na een jaar van onzekerheid nu een oplossing gevonden is”, zo meldt de organisatie online. “Wij zijn blij dat de gemeente inziet dat Stad & Natuur een belangrijke bijdrage levert aan een groen, gezonde en duurzame stad. Wij zullen onverminderd doorgaan met onze activiteiten en het aanbod verbreden met een nog groener programma”, aldus Liesbeth Bronkhorst (directeur van Stad & Natuur Almere).

Bezuinigingen op Stad & Natuur Almere van de baan

Rechtszaak moord Ali Motamed

De rechtszaak tegen Naoufal ‘Noffel’ F., de verdachte van de moord op Ali Motamed, ging deze week van start. Naoufal ‘Noffel’ F. is de vermoedelijke opdrachtgever voor de moord. De verdachte liet tijdens de rechtszaak weten zich vooral te beroepen op zijn zwijgrecht. Naoufal ‘Noffel’ F. liet weinig los. Uiteindelijk werd er een levenslange gevangenisstraf geëist.

Kabinet beschuldigt Iran van moord op Almeerder Ali Motamed

Marina Muiderzand

Marina Muiderzand trekt zich terug uit het overleg over de toekomst van de jachthaven bij Almere Poort. Het bedrijf laat in een brief weten dat zij zich niet meer willen bemoeien met de herinrichting van het gebied. De brief is gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Marina stopt met overleg over toekomst jachthaven

Stille tocht

Op 1 juni wordt er een stille tocht gehouden op Stadslandgoed de Kemphaan. Dat werd afgelopen week bekend gemaakt. De stille tocht is bedoeld voor de slachtoffers van onopgeloste moorden. De tocht wordt georganiseerd door de nabestaanden van de slachtoffers.

Stille tocht bij De Kemphaan voor onopgeloste moorden

Vreedzame school

Basisschool Het Spectrum in de Regenboogbuurt heeft het certificaat ‘De Vreedzame School’ ontvangen. Het Spectrum is één van de inmiddels 1000 basisscholen met het certificaat ‘vreedzaam’.

Certificaat ‘De Vreedzame School’ voor basisschool Het Spectrum

Bijvriendelijke gemeente

Almere is officieel erkend als bijvriendelijke gemeente door ‘Nederland Zoemt’. Dat meldde de gemeente Almere vrijdag in een persbericht. Tijdens het Wilde Bij Café op maandag 20 mei 2019 krijgt wethouder duurzaamheid Jan Hoek het titelbord overhandigd door Egbert Roozen, directeur van branchevereniging VHG.

”Almere BIJvriendelijke gemeente”

Foto

Centrum Almere Buiten. Bron: Nulzesendertig.

Comments are closed.