Wie aan Urk denkt, krijgt niet gelijk beelden voor zich van Almere. Toch zullen Urk en Almere de komende jaren nauw aan elkaar verbonden worden als het gaat om de toekomst van voedsel.
Urk is dé plek waar vis vandaan komt. En de vishandel is belangrijk voor de toekomst. Daarom krijgen de Urker vissers speciale aandacht tijdens de Floriade 2022 in Almere.

Aflevering

In deze extra lange aflevering van 1Almere 1Minuut zie je een reportage over de presentatie van het Urker Viscluster. Gisteren werd er een onderzoeksverslag gepresenteerd in de bibliotheek. Het onderzoek is gedaan in opdracht van de Flevo Campus. Onderzoeker Marijn Molema (Fryske Akademy) vertelt meer over het rapport. Wethouder Loes Ypma vertelt waarom het rapport belangrijk is voor de stad.

In deze aflevering ook aandacht voor de volgende headlines:

  • Levenslang voor Naoufal F. in zaak moord Ali Motamed;
  • Gemeente opent stemming 45e tegel Walk of Fame;
  • Getuigenoproep na straatroof Kornwierde.

Meer actuele berichten vind je in ons online nieuwsoverzicht.

Flevo Campus

In deze aflevering zag je meer over de Flevo Campus. Flevo Campus is een samenwerkingsverband tussen Aeres Hogeschool, het Amsterdam Institute for Metropolitan Solutions (AMS), gemeente Almere en provincie Flevoland. Flevo Campus laat in de praktijk zien hoe stedelijke voedselvoorziening in slimme combinatie met vernieuwingen in de landbouw leidt tot gezonde burgers en een beter leefklimaat in steden. Om dit mogelijk te maken versterkt Flevo Campus het groene onderwijs o.a. met de ontwikkeling van nieuwe bachelor- en masteropleidingen, wordt er samen met Wageningen University & Research en de Technische Universiteit Delft gewerkt aan een meerjarig onderzoeksprogramma, organiseert Flevo Campus Denktanks voor jonge professionals, en wordt het bedrijfsleven in de regio ondersteund met kennisvouchers, projecten en onderzoek. Kijk voor meer informatie op www.flevocampus.nl.

Comments are closed.