Vandaag vindt de 551ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Raadsleden gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Vuurwerkvrije zones

Vandaag wordt er onder andere gekeken naar het effect van vrijwillige vuurwerkvrije zones in Almere. Eerder bleek al dat de zones weinig succes hadden. Veel bewoners wisten niet dat er een vrijwillige zone in de buurt of straat was en knalde gewoon door. Daardoor was er veel lawaai in de zones. Ook het hondenspeelveldje in het Laterna Magikapark was een plek waar een vrijwillige vuurwerkvrije zone was aangelegd. Ondanks de zone waren er flinke knallen te horen tijdens de jaarwisseling.

Geluid- en luchtkwaliteit

Vanavond wordt er in dezelfde zaal gesproken over de geluid- en luchtkwaliteit in de stad. Met name D66, SP en de Partij voor de Dieren maken zich grote zorgen.

Partij voor de Dieren: ”Pak ongezonde luchtkwaliteit in de stad aan”

Andere onderwerpen

Tijdens de Politieke Markt komen meer onderwerpen aan bod. Een overzicht is te vinden op de website van de gemeente.

Comments are closed.