Stem mee: ‘Contant geld is overbodig’

We gebruiken het steeds minder: contant geld. Minder dan vier op de tien betalingen verlopen nog contant, zo blijkt uit cijfers van de bank en Betaalvereniging Nederland. “Als de overheid niets doet wordt het straks te duur om het huidige geldsysteem van bankbiljetten, munten en pinautomaten, in stand te houden”, zegt Igo Boerrigter (TU Delft) naar aanleiding van een onderzoek dat hij voor zijn studie deed in opdracht van De Nederlandsche Bank. Maar is contant geld niet gewoon ouderwets?

Stem mee

Wat vind jij? Stem mee op de stelling en geef je reactie onderaan de pagina.

[democracy id=”8″]

Crisissituatie

Een betaalsysteem zonder contant geld levert volgens Boerrigter grote risico’s op in crisissituaties, omdat mensen dan niets hebben om op terug te vallen.”Vooral voor laaggeletterden, digitaal minder vaardigen en ouderen, voor wie cash essentieel is, blijkt dit problematisch”.

Zorgen

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over het snel dalende gebruik van contant geld. Zo was eerder te lezen in een artikel van het AD. Daarin vertelt Coen Voormeulen, directeur Cash van de centrale bank, meer over het dalende gebruik van contant geld.

Handig

Toch heeft digitaal geld ook zijn voordelen. Je hoeft nooit meer geld af te nemen bij de bank en kan makkelijk producten online kopen. Hoe denk jij erover? Laat het hieronder weten in een reactie.

Bron

AVROTROS Radar en het Algemeen Dagblad (AD).