Stem mee: ‘Contant geld is overbodig’

Deel dit artikel

We gebruiken het steeds minder: contant geld. Minder dan vier op de tien betalingen verlopen nog contant, zo blijkt uit cijfers van de bank en Betaalvereniging Nederland. “Als de overheid niets doet wordt het straks te duur om het huidige geldsysteem van bankbiljetten, munten en pinautomaten, in stand te houden”, zegt Igo Boerrigter (TU Delft) naar aanleiding van een onderzoek dat hij voor zijn studie deed in opdracht van De Nederlandsche Bank. Maar is contant geld niet gewoon ouderwets?

Stem mee

Wat vind jij? Stem mee op de stelling en geef je reactie onderaan de pagina.

'Contant geld is overbodig'

Crisissituatie

Een betaalsysteem zonder contant geld levert volgens Boerrigter grote risico’s op in crisissituaties, omdat mensen dan niets hebben om op terug te vallen.”Vooral voor laaggeletterden, digitaal minder vaardigen en ouderen, voor wie cash essentieel is, blijkt dit problematisch”.

Zorgen

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over het snel dalende gebruik van contant geld. Zo was eerder te lezen in een artikel van het AD. Daarin vertelt Coen Voormeulen, directeur Cash van de centrale bank, meer over het dalende gebruik van contant geld.

Handig

Toch heeft digitaal geld ook zijn voordelen. Je hoeft nooit meer geld af te nemen bij de bank en kan makkelijk producten online kopen. Hoe denk jij erover? Laat het hieronder weten in een reactie.

Bron

AVROTROS Radar en het Algemeen Dagblad (AD).

2 Reacties op “Stem mee: ‘Contant geld is overbodig’”

  1. Ruud Beijer

    Zonder geld geen zwart geld. Zwart geld is een belangrijk onderdeel van onze economie. Zonder zwart geld geen economie. Jaarlijks gaat er alleen al door de wietteelt vele honderden miljoenen in de economie. Alleen daarom al moet wiet verboden blijven. Daar verdient men goed aan. Leve het zwarte geld.

Reageren is niet meer mogelijk.

Laat een reactie achter