In de rubriek ‘Ondertussen in Almere’ lees je het nieuws dat niet altijd de voorpagina haalt. Het gaat zelfs om kleine berichten die de krant of de nieuwsstroom online niet halen. 1Almere houdt je graag op de hoogte, ook van dit soort berichten. Vandaag gaat het over de volgende onderwerpen:

  • Opgesloten in een klein hokje voor Free a Girl;
  • De Landelijke Veiligheidsdag 2019 komt eraan;
  • Rechtszaak gevolgd door Almeerders;
  • Foto van Ingrid Bergman in Ingrid Bergmanstraat.

Free a Girl

Tien Almeerders laten zich deze week vrijwillig opsluiten voor het project Free a Girl. Zij zamelen geld in voor de organisatie Free a Girl. Eén van hen is Ons Almeerder Richard. Hij werd gisteren opgesloten in een hokje bij Brasserie Julia in Almere Haven. Almeerder Richard Verduyn Lunel vindt het onvoorstelbaar dat er in zoveel landen nog steeds gedwongen prostitutie plaats vindt. De meisjes worden vaak onder onmenselijke omstandigheden vastgehouden. Om een steentje bij te dragen aan een oplossing voor dit probleem laat hij zich 12 uur lang van zijn eigen vrijheid ontnemen. Hij zal plaats nemen in een hokje van 1 bij 2 meter en op deze manier een heel klein beetje ervaren hoe hun omstandigheden zijn.

Het doel is om met ruim 600 deelnemers door het hele land donaties op te halen voor Free a Girl zodat zij ontzettend veel meisjes kunnen bevrijden uit hun benaderde situatie. Hiervoor willen wij iedereen vragen een (kleine) donatie te doen via zijn persoonlijke donatiepagina.

Stichting Free a Girl zet zich in voor kinderprostitutie in de Indiase bordelen. De stichting kan bij elke €50 een meisje bevrijden.

Vandaag stappen Roy Overbeek en Naima Amdaouech in een kooi.

Foto: Door OnsAlmere.

Veiligheidsdag NL

Op zaterdag 25 mei 2019 is het weer Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Op YouTube zie je alvast een voorproefje van wat je die dag voorgeschoteld krijgt.

Rechtszaak

Sluit het net zich vandaag definitief rond Naoufal ‘Noffel’ F? Dat vraagt Jens Olde Kalter zich af op Twitter. Vandaag vindt namelijk de rechtszaak plaats tegen de vermoedelijke opdrachtgever voor de moord in Almere op Ali Motamed.

De rechtszaak begint straks in de bunker in Amsterdam. Jens heeft er een oude column bij gepakt.

Ingrid Bergman

In de Ingrid Bergmanstraat in de Filmwijk is er een bijzondere foto zichtbaar op een kabelkastje. “Idee van graphic designer Anne-Marieke Zaal krijgt leuke reacties! Wie helpen om dit initiatief naar wijkniveau te tillen? vraagt wijkregisseur Jeanette Vonk”, zo tweet Carin.

Comments are closed.